

Mange synes at det kan virke skummelt å begynne med investering, men det trenger det ikke å være. Vi skal gi deg noen gode tips til hvordan du kan begynne med investering, selv om du ikke har drevet med det tidligere.
Det finnes mange gode måter å investere på for deg som ikke har prøvd det før. Husk at det handler mye om å bli kjent med markedet og å bli kjent med følelsen av å investere. Det er derfor ikke slik at du må investere mange tusen kroner første gang du skal investere, det er også lov å begynne smått.
Hvor skal man starte?
For det første er det som sagt lurt å begynne med noe smått dersom du ikke får hjelp av noen andre. Det er en god ide å kjenne litt på hvordan det er, hvordan det føles og hvordan markedet beveger seg før du begynner å investere stort. Det kan også være en god ide å velge litt trygge markeder og selskaper i starten. Når du skal tenke over hvilke markeder eller bransjer som er trygge og ikke trygge, så kan du tenke litt over hva slags produkter og tjenester vi alltid vil trenge – uansett. Dette er for eksempel mat.
Orkla kan derfor være et eksempel på et godt sted å starte. Her vil du ikke eksponeres for en stor risiko, men du kan heller ikke forvente en kjempestor avkastning. Det vil si at du ikke vil få like stor avkastning som mange for eksempel har fått ved å investere i Bitcoin. Grunnen til dette er at Bitcoin var en risikabel investering som endte opp med å gå bra. Om du ønsker å lære mer om investering i kryptovaluta kan du lese mer her.
Finn plattformen for deg
Videre er det viktig at du finner deg en god handelsplattform. Tenk på det at du kommer til å utvikle deg som aksjemegler og investor. Det kan derfor være greit å finne en plattform som lar deg investere i forskjellige typer markeder. Det vil si en plattform som lar deg investere i aksjer, i fond og kanskje til og med i kryptovaluta. Når du skal starte er det viktig at plattformen er enkel og bruke og at du forstår den. Det er nok annet innenfor investering som kan være vanskelig å forstå, så det er viktig at du forstår plattformen du bruker. Kanskje finner du en god plattform som også har en pro-versjon du kan bruke senere.