Skaff deg en ny hobby: Vær kreativ med papir

Kreativ med papir

Papir er et helt fantastisk hobbymaterial, og det er nesten ingen grenser for hva du kan lage. Papirhobby er derfor både spennende og variert, og passer like godt for barn som for voksne og eldre. Søk gjerne litt rundt på internett for å finne spennende ideer til hva du kan lage. De fleste er kjent med bruken av papir til tegning og maling, men her er noen andre tips til spennende papirhobby.

Origami

Den japanske papirkunsten origami går ut på å brette papir til spennende former. Du kan lage blomster, dyr, leker og og pyntegjenstander. Det finnes mange gratis origamimønstre og instruksjonsvideoer på nettet, og det kreves ingen forkunnskaper for å komme i gang.

Julepynt og påskepynt

De aller fleste har nok laget julepynt av papir på skolen, men kanskje det er på tide å gjenoppdage denne hobbyen? Du kan lage pynt til alle høytider og feiringer, enten det er jul, påske, fødselsdag, syttende mai eller bryllup og barnedåp. Lag julekurver, lenker, påskekyllinger eller bordkort og invitasjoner. Det finnes utallige materialer til å være kreativ med papir, og like mange måter å bruke materialene på.

Scrapbooking

Scrapbooking er en papirhobby der du lager personlige album ved hjelp av dekorativt papir og pyntegjenstander. Du kan også lage dagbøker på lignende måte, eller en minnebok til barna der du skriver inn hendelser og historier, i en bok som du gir til barnet for eksempel til konfirmasjonen eller på attenårsdagen.

Fargelegg på nye måter

Du trenger ikke å begrense deg til klassiske malebøker når du skal male eller fargelegge. Hva med å fargelegge velurbilder? Eller hva med å tegne og fargelegge din egen kalender? Du kan gi den bort eller beholde den selv. Fargelegging er heller ikke bare en hobby for barn, for i dag er dette en veldig populær papirhobby også blant voksne, og det er veldig avslappende å sette seg ned med en fargeleggingsbok og bare la tankene sveve fritt.

Lag egne kort

Liker du å sende brev, julekort eller fødselsdagskort? Hvorfor ikke lage egne kort? Det finnes et utall papirtyper du kan bruke til dette. Suppler med klistremerker og stempler og bruk fantasien. Eget brevpapir kan også lages på samme måte og du kan tegne, fargelegge, stemple og kombinere ulike teknikker for å lage et brev som virkelig skiller seg ut. Alle blir glade for et fint kort, og de blir ekstra glade for å få et hjemmelaget kort. Papirhobby er rett og slett variert og spennende.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.