Pilea: Planten som ikke trenger vann

Pilea

Hvis du er på utkikk etter en allsidig plante som passer til mange forskjellige anledninger, så er Pilea kanskje nettopp den. Den kan vokse i vann, på steiner, i potter og mer. Denne allsidige planten har mange bruksområder og krever ikke mye oppmerksomhet fra deg.

Pilea er en flerårig, tørketolerant stueplante som kan trives under dårlige lysforhold eller innendørs med kunstig belysning. I tillegg til å være lett å vedlikeholde, har den også en rekke farger og formfaktorer som gjør den til en ideell dekorativ aksent hvor som helst fra stuen til soverommet.

Denne planten vokser ofte som en liten busk med lange blader og stilker som gjør den perfekt for å skape en naturlig utseende innendørs vegg eller bunndekke hvis den plantes massevis eller i en containerhage.

Typer Pileas og hvordan du tar vare på dem

Pileas er en type plante som er relativt enkel å ta vare på. De krever ikke like mye tid som andre planter, og de trenger bare vanning nå og da. Pileas kommer i en rekke forskjellige typer. De vanligste typene er den japanske Pilea, den kinesiske Pilea og den malaysiske Pilea.

Fordeler med å bruke Pilea-planter

Pileas er populære innendørsplanter fordi de krever minst mulig pleie og de foretrekker lite lys.

Pilea-planter er noen av de enkleste innendørsplantene å dyrke. De kan overleve med et minimum av naturlig lys og et lavt vedlikeholdsnivå. Selv om du ikke har tid til å vanne dem daglig, vil pilea-planter være fine.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.