Kan du leve uten tørketrommel?

Tørketrommel

Ja, overskriften til denne artikkelen er nok litt overdrevet, for selvsagt kan du leve helt fint uten tørketrommel. Spørsmålet som bør stilles er vel heller om det er praktisk mulig for deg å klare deg uten tørketrommel, eller om hverdagen rett og slett blir litt enklere når du kan tørke klærne på en rask måte.

Hva er alternativet?

Før i tiden var det helt vanlig å tørke klær utendørs, og mange gjør fortsatt det. Men dette er mest praktisk når du har god tid, og ikke minst har plass til et tørkestativ utendørs. Har du et hus med egen hage, kan du selvsagt henge opp klærne i frisk luft. Dette egner seg best om sommeren, for om vinteren vil klærne fryse, og da kan det ta veldig lang tid å tørke dem. Her gjelder det altså å være tålmodig!

Noen har også eget tørkestativ på balkongen eller verandaen, men der er det som regel mindre plass, slik at bare noen få plagg kan tørkes samtidig. Og om vinteren er problemet det samme her, nemlig at klærne fryser. Når du tørker klær ute, må du også passe på været, for det er jo ingen vits i å henge ut klærne i regnvær. Et annet alternativ er å henge opp klærne inne, men det er det i hvert fall ikke alle som har plass til.

Perfekt for de travle

Har du en travel hverdag, er tørketrommel derfor en god løsning. Da får du tørre klær raskt, noe som er supert dersom det er mange barn i huset. Det er jo sjelden tid til å vente i to dager på at klærne skal tørke. Du slipper å tenke på vær og temperatur. Nå er du sikkert litt usikker på hvor mye strøm tørketrommelen bruker, og om prisen på en tørketrommel er verdt investeringen. Her gjelder det å tenke fornuftig, for selv om tørketrommelen bruker strøm, sparer den mye tid, og det er også verdifullt. Dessuten kan du velge en tørketrommel med lavt strømforbruk, og fylle den opp når du bruker den. Når det gjelder pris, bør du sjekke en liste med tørketrommel pris og sammenligne ulike modeller. Husk at dyrt ikke alltid er best, og billigst ikke alltid er dårligst, for det er mye mer enn pris som spiller inn i dette valget. Ta deg tid til å lese en tørketrommel test før du velger den perfekte modellen for deg.

Myter om tørketromler

Det er mange myter om tørketromler, som at de bråker mye, tar mye plass, sliter på klærne og så videre. Men, moderne tørketromler har gjerne ulike innstillinger for ulike typer plagg, og det finnes både stillegående modeller og modeller som tar liten plass. Sjekk alltid plaggenes vaskelapp for å se om de tåler tørketrommel.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.