Hvordan montere vindusfilm

Vindusfilm

Når du skal montere vindusfilm på vinduer er det viktig at du dekker hele flaten og ikke bare deler av den. Hvis du kun dekker deler av vinduet kan du risikere at det danner seg en termisk ødeleggelse av vindusglasset og at vinduet til slutt sprekker. Årsaken til dette er at det blir varmeforskjell i glasset. Dette skjer imidlertid svært sjelden. I denne artikkelen skal vi se litt på hvilke forberedelser du bør gjøre før du er klar til selve monteringen av vindusfolien.

Monter vindusfolien på hele vindusflaten

I motsetning til hva tilfellet er med dekorative vindusfilmer og frostfolie, må vindusfolie dekke hele vindusflaten. Minimum temperatur for montering er +5° C, og dette bør kun gjøres når det er helt tørt i været. Du bør heller ikke montere vindusfolie hvis det blåser kraftig. Dette gjelder spesielt hvis det er store vinduer du skal dekke med vindusfilm.

Mange forhandlere av vindusfolie tilbyr også spesialiserte monteringspakker. Her vil du finne alt du trenger av verktøy for å oppnå det aller beste resultatet, og for at det skal være enkelt å få jobben unnagjort på kort tid.

Det du trenger av utstyr:

• En hendig liten gardintrapp eller et lite stillas
• Lofrie håndklær for beskyttelse av vinduskarmer og møbler
• Lofrie og rene tørkepapirruller

Rengjør vinduet før montering av vindusfilm

Begynn rengjøringen av vinduet ved å påføre monteringsvæsken. Bruk da en sprutflaske og 20 dråper med grønn Zalo. Dette fordi andre typer Zalo inneholder Lanolin som inneholder olje. Deretter skraper du vekk alt smuss og skitt med en Triumph barberskrape. Skrap vinduet helt rent, både horisontalt og vertikalt slik at du er sikker på å få vekk alle urenheter.

Pass på at vinduet er fuktig under hele prosessen når du bruker barberskrapen, slik at du unngår å lage riper i vinduet. Gjenta denne prosessen to ganger. Deretter bruker du en ordinær nal når du fjerner alt vannet fra glasset. Til slutt bruker du et håndkle eller lofritt papir til å tørke godt av gummilistene på vinduet.

Tilpasning av vindusfilm

Ta et mål av vinduet og legg til litt ekstra når du skjærer ut vindusfolien, slik at den blir litt større enn selve glassflaten. Det anbefales at du skjærer ut vindusfolien før du monterer den for å oppnå best mulig resultat.

Deretter sprayer du monteringsvæsken på vinduet. Forsikre deg om hvilken side sikkerhetsplasten er på, og legg vindusfolien på vindusglasset med den rette kanten enten mot venstre eller høyre side. La de så overlappe hverandre litt.

Påfør så vindusfilm 3-5 mm fra gummilisten før du kutter av vindusfilmen på motsatt side. Deretter kan du trekke vindusfolie 3-5 mm før du kutter den av i bunnen. Det er viktig at alt du får bort alt vannet fra filmen. Dermed er jobben gjort, og du har fått deg nye vindusfilmer.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.