Guiden til Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka er det perfekte reisemålet for eventyreren og oppdageren. Den har mange turistattraksjoner som er verdt å utforske.

Hva skal man gjøre på Sri Lanka?

Sri Lanka er et land fullt av naturlig skjønnhet, rik kultur og utrolige mennesker. Det er også hjemmet til noen av de vakreste strendene i Asia. Fra fotturer gjennom teplantasjer til å lære om buddhistisk historie, det er mange ting å gjøre på Sri Lanka.

Colombo – Østens lille Roma

Colombo, hovedstaden på Sri Lanka, er en by med en rik historie og kultur. Det er også kjent som Østens Lille Roma.

Colombo er en pulserende by med mange turistattraksjoner. De mest populære turistattraksjonene er Galle Face Green, National Museum of Colombo, Kandy Perahara og Temple of the Tooth.

Maten i Colombo er veldig variert og deilig. Man kan finne all slags mat fra hele verden i denne byen.

Kandy – City of Kings

Kandy er en by rik på historie og kultur. Det er den nest største byen på Sri Lanka etter Colombo. Kandy var en gang hovedstaden på Sri Lanka, og den har fortsatt mange rester av sin tidligere storhet. Den mest kjente attraksjonen i Kandy er fossene, som er et utmerket sted å tilbringe en dag med piknik eller bading.

Den naturskjønne Kandy har tiltrukket mange mennesker til å besøke denne delen av Sri Lanka. Det er mange andre attraksjoner som trekker besøkende til dette området, inkludert buddhistiske templer, museer og palasser.

Anuraagoda – Templenes by

Anuraagoda er en av de mest populære turistattraksjonene på Sri Lanka. Den har en rik historie og arkitektur.

Ordet Anuraagoda betyr bokstavelig talt «kongens rådgivers hus» på singalesisk, noe som indikerer at det ble bygget av en minister eller rådgiver for kongen. Templet er også kjent som Dakkhina Mihira Wewa, som betyr «Mihiras tempel ved demningen».

Templet er viet til Lord Vishnu og Lord Shiva, som antas å være brødre. Templet har mange intrikate utskjæringer på veggene og søylene som skildrer forskjellige historier fra hinduistisk mytologi, inkludert de fra Krishna, Lakshmi, Ganesha, etc.

Teplantasjer og fjell

Teplantasjer på Sri Lanka er et syn å se. De grønne fjellene og frodige grøntområdene, teplantene og tegodsene, den klare blå himmelen og frisk luft.

Plantasjeområdene ligger vanligvis i åssider hvor skråningene er slake nok til å plukke løv. Disse plantasjene har blitt dyrket gjennom årene for å gi et sunt miljø for dyrking av teplanter som vokser i overflod.

Hvordan får jeg mitt Sri Lankas visum?

For å besøke Sri Lanka må du få visum.

Det er to typer visum du kan søke om på Sri Lanka:

Turistvisum – Denne typen visum er for turister som planlegger å bli i Sri Lanka i mindre enn 30 dager. Du kan få denne typen visum ved ankomst til flyplassen eller ved å søke Sri Lanka visum online før reisen.

Elektronisk reiseautorisasjon (ETA) – Denne typen visum er for turister som planlegger å bli i Sri Lanka i mer enn 30 dager. Du kan søke online før reisen eller ved ankomst til flyplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.