Guide til mikrosparing og småsparing

mikrosparing

For mange kan det virke ganske vanskelig å spare penger, men det trenger det absolutt ikke å være. I denne artikkelen skal du få tips til hvordan du kan spare litt ekstra penger med mikrosparing og småsparing. Så her er det bare å lese videre for å få tipsene du trenger!

Småsparing

Det å drive med småsparing er også en god måte å spare på. Denne typen sparing kan være litt mer fokusert. Kanskje du kan laste ned en app for å få deg til å holde styr på denne sparingen? Hvis du ønsker å slutte å røyke for eksempel, så kan du overføre prisen av en røykpakke hver gang du bestemmer deg for å ikke kjøpe røyk. Sett disse pengene på en egen konto. Etter 1 år så vil du kunne se hvor mye penger du sparte på å ikke røyke. Du kan også gjøre dette med for eksempel brus, sjokolade eller hva enn du tenker at du kan venne deg litt av med. Det å drive med småsparing kan lett føre til at du har store penger på konto.

Mikrosparing

Det er flere og flere banker som har alternativet i både nettbanken og på mobilbanken at du kan spare penger når du bruker kortet ditt. Dette kan for eksempel være at du sparer 5 eller 10 kroner hver gang du bruker kortet. Du kan selv bestemme hva slags konto disse pengene går inn på. Noen banker tilbyr også at du kan få rundet opp beløpet til nærmeste 5 kroner eller nærmeste 10 kroner hver gang du bruker kortet. Dette er en briljant måte å spare penger på, for du merker rett og slett ikke at pengene tas ut av kontoen din. Du tenker bare at du brukte pengene på mat eller hva enn det var du kjøpte. Det å låne penger kan også være en måte du kan spare ekstra penger på!

Hvorfor spare?

Det er mange som tenker at det å spare ikke er noe for dem. Heldigvis kan du enkelt teste ut om det er noe for deg. Tenk på noe du ønsker deg sånn skikkelig. Ikke bare kjøp det på avbetaling, men faktisk spar opp nok penger for å kjøpe det. Du vil kunne sette av et par hundre kroner hver gang du får penger inn på konto og til slutt vil du kunne dra for å kjøpe det du ønsker deg. Ikke bare gir det deg gleden av å ønske deg noe, men det gir deg også muligheten til å skjønne hva du faktisk ønsker deg. Det å kjøpe ting på impuls er noe mange av oss er svært gode på, så hvis du i tillegg til å spare penger har lyst til å venne deg av med å kjøpe ting på impuls er dette en veldig god ide.

Så hvorfor ikke prøve å sette seg et sparemål allerede i dag? Det er jo noe som kan gjøre deg svært godt!

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.