Guide: Sånn kler du deg mer bærekraftig

Det er ingen tvil om at bærekraft i dag er mye viktigere enn det var for bare ti år siden. Derfor er det i dag mer fokus på å leve en bærekraftig livsstil. En av måtene du kan forbedre din bærekraftige livsstil er gjennom klesstilen din. Du kan enkelt kle deg både smart og bærekraftig!  Vil du vite mer? Les videre nedenfor for en guide til hvordan du kler deg mer bærekraftig. Du finner også et stort utvalg av bærekraftige klær på northorganic.

Velg kvalitet fremfor kvantitet

Mange mener at det kun er frakt og produksjon av klærne som bidrar til forurensning. Dette er imidlertid ikke utelukkende tilfelle! Materialene i klærne har også mye å si når det gjelder bærekraft. Derfor, hvis du vil kle deg mer bærekraftig, er det en god idé å se på materialene. En god regel er at jo billigere klærne er, jo dårligere er materialene for miljøet. Vil du ha bærekraftige klær, må du velge kvalitet fremfor kvalitet!

Resirkulering av kler

Hvis du ikke vil bruke flere tusen dollar på bærekraftige klær, finnes det selvfølgelig også andre alternativer. Et av alternativene er for eksempel å handle brukte varer. Selv om klærne i seg selv ikke er bærekraftige, er de en mer miljøvennlig måte å handle på. Ved å handle i resirkulering, i stedet for å kjøpe nytt, beskytter du miljøet mot miljøskadelig frakt og produksjon av klærne. Du kan handle for resirkulering både online og i fysiske butikker!

Lag dine egne klær

For noen høres det sprøtt ut at du må lage dine egne klær, mens for andre høres det helt logisk ut! Hvis du er flink med nål og tråd, kan dette være veien til bærekraftige klær for deg. Hvis du velger å lage dine egne klær, er det igjen viktig at du velger de riktige materialene. Materialene dine skal helst være rene og uten kjemikalier. Hvis du vil lage så bærekraftige klær som mulig, kjøp materialene dine lokalt og unngå å blande materialer.

Nå er du klar til å kle deg mer bærekraftig – lykke til!

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.