Fem tips til hvordan gå ned i vekt

Vekttap

De som klarer å finne fem konkrete svar på hvordan man skal gå ned i vekt, vil trolig enten bli rik, berømt eller svært ettertraktet. Dessuten ville aktørene som selger folk billige lovnader om hurtig vektreduksjon fått det travelt med å finne nye markeder.

Varig vektreduksjon er nesten umulig å få til uten å være enten syk, dopet eller ha en vilje sterkere enn stål. Det er ikke bare å si kaloriforbrenning, og så skjer det sånn over natten. Men, dette er likevel et nøkkelord. Her er fem tips for å øke forbrenningen slik at du kan gå ned i vekt.

Den gamle regla om inntak og forbruk

For at du skal kunne gå ned i vekt, må du altså spise mindre enn du forbruker. Men, en aktiv syklist kan for eksempel spise over 10 000 kalorier hver dag for å ha nok energi. Likevel går han ned i vekt.

1. Tren så hard du kan

Om du trener ekstremt hardt, vil du øke kaloriforbrenningen momentant. Men, slik trening kan føre til skader. Korte, harde økter kan likevel være med på å øke kaloriforbrenning og igjen redusere vekten.

2. Tren veldig lange økter

Dette er noe svært få har tid til, men har du tid, kan for eksempel sykkelturer på fem til sju timer øke kaloriforbrenningen fordi effekten varer lenge etter at du har kommet hjem.

3. Spis rene produkter

Med dette mener vi ubehandlete produkter som ikke har blitt utsatt for kunstgjødsel i produksjonen eller har blitt prosessert flere ganger. Dessuten innebærer det å spise mye grønt, noe som både har lavt fettinnhold og som setter i gang kaloriforbrenning.

4. Finn underliggende årsaker

Sliter man virkelig med vektreduksjon, kan det hende at det er en viss årsak til det. Det kan være ødelagt leverfunksjon eller andre sykdommer. Spesielt dannelsen av et enzym i nyrene kan gjøre at man ikke går ned i vekt selv om man forsøker hardt. Selv søvnapné kan føre til at muskler blir fett selv om man trener hardt.

5. Ikke lev for usunt i helgene

Det er mange som tar den helt ut i helgene. Dette alene kan være årsaken til at kroppen ikke fungerer godt. Alkohol, hurtigmat og stillesitting kan påvirke deg mange dager etterpå. Og, er det bare et par dager igjen til du tar den helt ut igjen, klarer aldri kroppen å ta seg inn.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.