Alt du trenger å vite om å investere i kryptovaluta

kryptovaluta

En kryptovaluta er et utvekslingsmedium som vanlige valutaer som USD, men designet med det formål å utveksle digital informasjon gjennom en prosess som er muliggjort av visse prinsipper for kryptografi. Kryptovalutaer er klassifisert som en undergruppe av digitale valutaer og er også klassifisert som en undergruppe av alternative valutaer og virtuelle valutaer.

Kryptovalutaer bruker desentralisert kontroll i motsetning til sentraliserte elektroniske penger/sentraliserte banksystemer. Den desentraliserte kontrollen er knyttet til transaksjoner som registreres i reskontro som omtales som blokkjeder. Disse transaksjonene må verifiseres av gruvearbeidere før de kan registreres, og denne prosessen gir opphav til såkalte ‘miners’ fee’, som gir insentiv for folk som utvinner nye blokker.

Hva er hovedtypene kryptovalutaer?

Kryptovalutaer er digitale former for valuta som kan handles, kjøpes eller selges. De ble først introdusert i 2009 da Bitcoin ble oppfunnet og deretter Ethereum i 2015.

Det finnes tre typer kryptovalutaer:

1) Valutaer: brukes mest som verdilager og for transaksjoner med varer og tjenester

2) Utility-tokens: tokenet er gitt med et bestemt verktøy – det kan brukes i en applikasjon eller plattform for å få tilgang til noen funksjoner og betale for innhold

3) Sikkerhetstokens: tokenet er bygget på toppen av et blokkjedenettverk som hjelper selskaper med å utstede sine egne sikkerheter, som aksjer, obligasjoner osv.

Hvordan kjøper jeg Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta og et elektronisk betalingssystem. Den gjør det mulig for folk å foreta betalinger, kjøpe varer og lagre penger uten å involvere banker, oppgjørssentraler eller andre mellommenn. Bitcoin er annerledes ved at den ikke er avhengig av sentraliserte tredjeparter for å behandle transaksjoner.

Bitcoin kan kjøpes med kontanter gjennom peer-to-peer-børser, med kredittkort gjennom nettbørser eller ved hjelp av en bitcoin-megler.

Hvordan lagrer jeg min bitcoin?

Bitcoin er en type digital valuta som brukes som investeringsverktøy. Den er flyktig og har stor risiko. For å beskytte investeringen din bør du oppbevare den sikkert.

Bitcoin-lommebøker er den mest populære måten å lagre bitcoin trygt på nett. De er tilgjengelige for desktop, mobil, web og maskinvareenheter. En annen måte å lagre bitcoin offline på er med en papirlommebok.

Blokkjeder forvandler også den fysiske verden!

Blockchain er en desentralisert hovedbok som registrerer transaksjoner. Det er teknologien som underbygger kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

Blokkjeder har et stort potensial for å endre måten forretninger gjøres på. Det har blitt brukt på forsyningskjeder, identitetssystemer og så videre. I denne delen vil vi utforske blockchain som en transformativ kraft i samfunnet så vel som i næringslivet.

You May Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.